Kæmpeoddere

Fakta


Kæmpeodderen er et af Sydamerikas mest truede pattedyr. I Xixuau ses den dagligt, og der er mange af dem fordi de har rigeligt med føde og fordi de ikke bliver jagtet eller forstyrret med motor-sejlads inde i reservatet.

Det er ikke uden grund, at forskningen i netop kæmpeodderen blev en af de første prioriteringer for reservatet i Xixuau. Kæmpeodderne er spredt ud over mange dele af reservatet - og de holder endda til helt tæt på landbyen selv om de har mange andre steder at være uden at kunne høre den mindste lyd fra legende børn eller andet.


Richard Østerballe fra danske Givskud Zoo valgte i 2012 at indføre kæmpeoddere til sin zoologiske dyrepark - under meget fine forhold. Her kan man se kæmpeodderne på ganske tæt hold.
Det kan man også i Xixuau: Hvis man sidder stille i sin kano og forholder sig i ro vil man ofte kunne opleve at de nysgerrigt kommer tæt på, for derefter at lege uforstyrret videre.